
هزینه فونداسیون دو طبقه ، یک طبقه و هر سازه ای با تعداد طبقات بیشتر یا کمتر متفاوت خواهد بود .زیرا در هر پروژه با توجه به شرایط خاص آن نیاز ها وهزینه ها متفاوت است .اما به طور کلی می توان هزینه حدودی را مشخص کرد که در نهایت با هزینه واقعی تفاوت چندانی ندارد. سازه چه اسکلت بتنی باشد چه اسکلت فلزی به یک فونداسیون مقاوم نیاز دارد .قیمت آهن در هزینه فونداسیون تاثیر زیادی دارد .ما در این مقاله می خواهیم هزینه فونداسیون در سال ۱۴۰۳ را با جزییات کامل محاسبه کنیم در ادامه همراه ما باشید .
هزینه فونداسیون ۱۴۰۳
هزینه فونداسیون به عوامل زیادی بستگی دارد و با توجه به شرایط هر پروژه عدد متفاوت خواهد بود . هزینه فونداسیون در اکثر موارد با هزینه ساخت کل اسکلت محاسبه میشود و هزینه فونداسیون معادل هزینه ۵۰ تا ۸۰ درصد یک سقف در نظر گرفته میشود.درصد ها کاملا حدودی است و در هر منطقه نرخ ها متفاوت میباشد.
بسیاری از سازندگان تمایل دارند هزینه حدودی هر مرحله از ساخت ساختمان را برآورد کنند .ما در این مقاله سعی کردیم ریز هزینه های فونداسیون را بررسی کنیم .هزینه گفته شده کاملا حدودی و به شرایط سازه و نرخ ها در آن منطقه بستگی دارد.
هزینه فونداسیون در سال ۱۴۰۳ بدون قالب بندی و زیر زمین برای هر متر مربع حدود ۵۰۰ هزار تومان برآورد می شود .این هزینه با جمع ریزهزینه های اجرایی یک فونداسیون مثل هزینه خاکبرداری،میلگرد ،بتن ،آرماتوربندی ،دستمزد و …بدست آمده است .هزینه فونداسیون برآورد شده کاملاً حدودی است و در هر منطقه ای با توجه به نرخ دستمزد ها ،نرخ مصالح و ویژگی های خاص یک سازه هزینه می تواند کمتر یا بیشتر باشد. اما به طور کلی هزینه در همین محدوده خواهد بود .
هزینه فونداسیون
ریز هزینه های اجرای فونداسیون
فونداسیون یکی از بخش های مهم ساختمان است که اجرای با کیفیت آن اهمیت بالایی دارد .فونداسیون ساختمان باید با مصالح با کیفیت طبق نظر مهندس سازه و مقرارت ساختمان سازی با مهارت بالا احداث شود .فونداسیون ریشه ساختمان در زمین است به همین علت باید بسیار مقاوم باشد .
اجرای فونداسیون و شناژ هم مانند ساخت هر قسمت دیگر سازه مراحلی دارد که در نهایت با جمع هزینه هر مرحله از اجرای آن هزینه نهایی هر متر فونداسیون مشخص می شود .در ادامه هر مرحله اجرا و هزینه آن را بررسی می کنیم .
هزینه خاکبرداری
معمولاً فونداسیون کمی پایین تر از سطح زمین اجرا می شود .به همین دلیل باید در محل ساخت سازه مقداری خاک برداری انجام شود تا محل اجرای فونداسیون محیا گردد .هزینه خاک برداری هم به عمق گود و حجم خاکبرداری بستگی دارد .وقتی بخواهیم فونداسیون را نزدیک به سطح زمین اجرا کنیم و تعداد طبقات سازه کم باشد خاکبرداری زمین به اندازه ۳۰ سانتی متر کفایت می کند .
اما در بسیاری موارد نیاز است که خاک برداری عمیق انجام شود .معمولاً برای احداث سازه های عظیم و چند طبقه یا احداث پارکینگ های زیر زمینی نیاز است که خاک برداری و گود برداری زیادی انجام شود .وقتی خاک محل سازه سست باشد باید خاکبرداری بیشتری تا زمان رسیدن به زمین سفت انجام شود .ساخت پارکینگ نیز باید طبق ضوابط پارکینگ باشد.
خاک برداری معمولاً با بیل مکانیکی انجام می شود و خاک نیز باید با کامیون از محل پروژه خارج شود .هزینه حدودی برای بیل مکانیکی روزانه ۸ تا ۱۴ میلیون تومان میباشد و هزینه حمل خاک به محل دیگری برای هر کامیون حدود ۹۰۰ هزار تومان می باشد .که تعداد روز ها و تعداد کامیون های خاک به میزان خاک برداری بستگی دارد .
برای مثال :خاک برداری یک قطعه زمین ۲۰۰ متری به عمق ۱ متر با بیل مکانیکی تقریباً ۱ روز زمان خواهد برد و چندین کامیون خاک خواهد داشت .اگر هزینه کل برای خاک برداری را ۲۵ میلیون تومان در نظر بگیریم برای هر متر فونداسیون ۱۲۵ هزار تومان هزینه خاک برداری نیاز است.بعداز خاک برداری ابتدا باید پیکتاژ یا پیاده سازی نقشه روی زمین انجام شود .(برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله پیکتاژ چیست را مطالعه کنید.)
سپس باید کف گود بتن مگر اجرا شود تا محل احداث فونداسیون آماده گردد .در صورتی که بخواهیم کل سطح زمین را مگر کشی کنیم میتوان پیاده سازی نقشه روی زمین را بعد از بتن مگر انجام داد.
هزینه میلگرد فونداسیون
اصلی ترین ماده تشکیل دهنده فونداسیون که موجب استحکام و مقاومت آن میشود میلگرد است.میلگرد به دو صورت طولی و خاموت در فونداسیون قرار می گیرد و قیمت خاموت و میلگرد در هزینه فونداسیون بسیار موثر است.
در اجرای فونداسیون ابتدا میلگرد ها را بهم تنیده و در محل نوار فونداسیون قرار می گیرند . مقدار میلگرد فونداسیون هم به تعداد طبقات و حجم سازه بستگی دارد .برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله برای صد متر زیر بنا چقدر میلگرد لازم است؟ از فولاد بارووج را مطالعه کنید.
حدوداً می توان گفت برای هر متر مربع زیر بنا حدود ۱۰ تا ۱۵ کیلو گرم میلگرد برای فونداسیون نیاز است .با توجه به قیمت میلگرد که در حال حاضر کیلویی ۲۷ هزار تومان است هزینه میلگرد فونداسیون برای هر متر زیر بنا حدود ۲۷۰ تا ۳۵۰ هزار تومان می شود . به گفته آراد برند :
میلگرد فونداسیون به صورت شاخه ای و یا به صورت بندل به فروش می رسد و قیمت آن برحسب کیلوگرم محاسبه می گردد.به طور کلی عواملی مانند قیمت ارز و نوسانات بازار، کیفیت میلگرد، برند تولیدی محصول، هزینه تولید و همچنین هزینه های حمل و نقل، بر قیمت نهایی این میلگرد تاثیر گذار می باشند.