تمام نکات مربوط به خرید ورق سیاه

تمام نکات مربوط به خرید ورق سیاه

در مواردی که ظاهر سازه اهمیت چندانی ندارد ورق سیاه کاربردهای زیادی دارد؛ ورق سیاه از جمله مواد اولیه‌ی بسیاری از صنایع و محصولات به شمار می‌رود و نقش پررنگی در ساختمان سازی دارد. ورق سیاه (Hot Rolled Sheet) نوعی از ورق فولادی است که به روش نورد گرم و در دمای بالا تولید می‌شود. این نوع ورق فولادی که با نام ورق گرم نیز در بازار شناخته می‌شود دارای استحکام بالا، شکل پذیری و خواص مکانیکی مناسبی است.  در ادامه راهنمای خرید ورق سیاه از نظر انواع آن، برحسب کارایی و کارخانه‌های سازنده آورده شده است. همچنین انواع محصول هرکارخانه و کیفیت تولید آن را برای تسهیل در انتخاب شما مورد بررسی قرار داده‌ایم.

ورق سیاه و مزایای استفاده از آن

ورق سیاه یک جزء بسیار حیاتی در صنعت فلزات است که از فولاد ساخته می‌شود. این نوع ورق به دلیل مقاومت بالا در برابر فشار، ضربه، و خمش، به عنوان یک جزء اساسی در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. در صنعت ساختمانی، خودروسازی، و تولید لوازم خانگی، ورق سیاه به دلیل مقاومت فوق‌العاده‌اش به عنوان یک ماده انتخابی بسیار مناسب محسوب می‌شود.

ویژگی دیگری که این نوع ورق را محبوب می‌سازد، قابلیت پردازش و تغییر شکل آن است. این ویژگی به تولید‌کنندگان امکان می‌دهد که ورق سیاه را به راحتی خم کرده، برش دهند، جوش دهند و به شکل‌های مختلف تبدیل کنند. این انعطاف در فرآیند تولید، این ورق را به یک گزینه متنوع و قابل تنظیم برای صنایع مختلف تبدیل کرده است. به علاوه، قیمت مناسب ورق سیاه نسبت به سایر مواد ورقی، این را به یک انتخاب اقتصادی‌تر نیز می‌کند. این ویژگی به تولید‌کنندگان کمک می‌کند تا با کاهش هزینه‌ها، محصولات با کیفیت بالاتری را تولید کرده و بازار را به خود اختصاص دهند. به طور کلی، مقاومت بالا، امکانات پردازش، قیمت مناسب، و مقاومت در برابر خوردگی، ورق سیاه را به یک انتخاب اساسی در صنایع مختلف تبدیل کرده است، و نقش بی‌بدیلی در تقویت ساختارها و محصولات صنعتی دارد.

ورق سیاه چه انواعی دارد؟

در ابتدا به عنوان راهنمای خرید ورق سیاه باید بدانیم که این نوع ورق چه انواعی دارد. برای تولید ورق سیاه، تختال فولادی در دمایی بالاتر از 930 درجه‌ی سانتی‌گراد مورد عملیات نورد گرم قرار می‌گیرد و با کاهش ضخامت تختال، محصول نهایی به نام ورق سیاه پس از انجام چند مرحله نورد شکل می‌گیرد. به دلیل دمای بالای فرآیند، محصول نهایی در لایه‌ی سطحی خود اکسید می‌شود و سطحی تیره و مات ایجاد می‌کند که به دلیل سطح خشن، زبر و مات به آن ورق سیاه می‌گویند.

با توجه به ضخامت نهایی تولید و نوع آلیاژ فولاد به کار رفته (مثلا میزان کربن تختال) محصول نهایی دارای انواع مختلفی است که در ابعاد، میزان کربن و نوع برش متفاوت است. انواع دسته‌بندی ورق سیاه را می‌توان به صورت زیر شرح داد:

برحسب نوع و گرید آلیاژ: مثلا گرید پرکاربرد ST37

برحسب ضخامت که کارخانه‌های مختلف در نوع ارائه ورق نازک (2 تا 15 میلی‌متر) تا ورق ضخیم ( 15تا 80 میلی‌متر) متفاوتند.

برحسب نوع ارائه: ورق سیاه فابریک، ورق سیاه برش خورده (برشی)، ورق سیاه در حالت شیت و ورق سیاه در حالت رول یا همان کلاف

ورق سیاه با توجه به نوع آلیاژ

به طور کلی با توجه به گرید، ورق گرم یا ورق سیاه را می‌توان به ورق سیاه معمولی و ورق سیاه صنعتی تقسیم کرد که در اینجا به عنوان راهنمای خرید ورق سیاه به شرح انواع خواص هر نوع اشاره خواهیم کرد.

آلیاژ ST37( ورق سیاه معمولی)

این نوع ورق دارای کربن کم، شکل پذیری بالا، خواص مناسب برای جوشکاری و در عین حال استحکام مورد قبولی است. ST نماد استحکام و عدد 37 میزان سختی نهایی ورق را برحسب کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع با توجه به استاندارد آلمانی DIN نشان می‌دهد.

آلیاژ ST52 ( ورق سیاه صنعتی)

همان طور که انتظار می‌رود این نوع ورق سیاه استحکام بیشتری از ورق سیاه ST37 دارد و این بدین معناست که در ساختار خود از میزان کربن بیشتری بهره می‌برد. این ورق به دلیل کربن بیشتر دارای جوش‌پذیری کمتر، خواص شکل‌پذیری کمتر اما استحکام کششی نهایی و استحکام نهایی بالاتری است.

کاربرد ورق سیاه چیست؟

دانستن کارایی ورق سیاه یکی از موارد مهمیست که در راهنمای خرید ورق سیاه به آن اشاره می‌کنیم؛ به طور کلی کارایی ورق سیاه به دو دسته‌ی عمده‌ی زیر تقسیم می‌شود:

ورق سیاه در صنایع معمولی به عنوان ماده اصلی برای تولید محصولات مقاطع فولادی نظیر ناودانی، نبشی، تیر، در ساختمان سازی، لوازم ساختمانی نظیرآبگرمکن، ساخت تانکر، سوله، محصولات ریلی حمل و نقل، بدنه‌ی کامیون و… مورد استفاده قرار می‌گیرد.
همچنین در صنایعی نظیر پتروشیمی، سد سازی، صنایع سنگین، تجهیزات کشاورزی، خودروسازی و… نیز به عنوان یک ماده‌ی اولیه به صورت کلان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

راهنمای خرید ورق سیاه با توجه به ابعاد و نوع ارائه‎

توجه به ابعاد و نوع ارائه یکی از موارد راهنمای خرید ورق سیاه است:

ورق سیاه رول شده یا کلاف: در ضخامت 2 تا 15 میلی‌متر و در عرض‌های 1، 1.25 و 2 متر

ورق سیاه فابریک: در ضخامت بالای 15 میلی‌متر و برش خورده در ابعاد مختلف نظیر 1 در 2 متر، 1.25 در 2.5 متر، 1 در 6 متر، 2 در 6 متر و…

همچنین جالب است بدانید ورق سیاه یک محصول پایه‌ی تولید است که از آن گاهی برای ساخت ورق گالوانیزه (پس از اسید شویی و ورود به حوضچه‌ی روی اندود کردن) ساخت ورق رنگی و ورق روغنی بهره برده می‌شود که در این موارد ضخامت مورد نیاز، تنش پسماند ورق، وزن و استحکام نهایی جزو موارد بسیار مهم در محاسبات مهندسان برای تولید انواع دیگر ورق از ورق سیاه است.

همان‌طور که در راهنمای خرید ورق سیاه گفته شد ورق سیاه در صنایع مادر به عنوان ماده اولیه و در ساخت محصولاتی که ظاهر در آنها اهمیت چندانی ندارد مورد استفاده قرار می‌گیرد. ورق سیاه به دلیل وجود لایه‌ای از زنگ آهن بر روی خود دارای عیوب سطحی مانند رسوب و حفره است که در صورت رنگ‌کاری نمایان خواهند شد و پوششی خشن ایجاد خواهند کرد. با ما در ادامه‌ی نوشتار راهنمای خرید ورق سیاه از فولاد ایرانیان همراه باشد.

کاربرد ورق سیاه در محصولاتی که ظاهر اهمیت زیادی ندارد

راهنمای خرید ورق سیاه از کارخانه‌ها

هر کارخانه چه نوعی از ورق سیاه را تولید و عرضه می‌کند؟ به عنوان راهنمای خرید ورق سیاه از هر کارخانه ابتدا باید بدانیم بسته به نوع فرآوری که قرار است روی ورق سیاه انجام شود، انتخاب کارخانه‌ی ورق سیاه متفاوت خواهد بود. ورق سیاه فولاد مبارکه اصفهان از با کیفیت‌ترین انواع ورق سیاه است که به نسبت کیفیت خود دارای قیمت بالاتری نیز هست. ورق سیاه نازک (ورق سیاه 2 میلی‌متری) کارخانه‌های فولاد مبارکه اصفهان،کارخانه‌ی گیلان و کارخانه‌ی نورد و لوله‌ی اهواز از انواع مناسب ورق سیاه برای ساخت پروفیل هستند.

همچنین موقعیت جغرافیایی کارخانه‌ی تولید ورق سیاه نسبت به مکان مورد استفاده‌ی شما یکی از موارد مهم انتخاب کارخانه‌ی تولید ورق سیاه است. برای خرید از بسیاری از کارخانه‌های معتبر نظیر فولاد مبارکه اصفهان به یک شرکت بارزگانی معتبر نظیر فولاد سل نیاز دارید تا خرید شما را برای شما ثبت، ضمانت و به هرکجا که بخواهید ارسال کند.

از نکات بسیار حائز اهمیت حین خرید و ارسال ورق سیاه توجه به این نکته است که این ورق به عنوان یک ماده اولیه نیازمند انجام فرایندهایی نظیر ماشین‌کاری، شکل‌دهی یا… است که با توجه به نیاز شما بهتر است ورق سیاه را در ابتدا یک راست به کارخانه‌‌ای که قرار است فرایند بر روی ورق آنجا آغاز شود تحویل داد تا هزینه‌ی حمل و نقل کاهش پیدا کند.

در ادامه کافیست برای دیدن قیمت ورق سیاه و محاسبه‌ی وزن آن با توجه به ابعاد مورد نظرتان روی لینکی که در هر نوشتار در زیر قرار گرفته است کلیک کنید:

ورق سیاه فولاد مبارکه

ورق سیاه برش خورده در حالت رول شده با ضخامت‌های 2 تا 15 میلی‌متر تهیه شده از آلیاژ ST37
ورق سیاه فابریک در حالت شیت با ضخامت‌های 3 تا 15 میلی‌متر و ابعاد 1.5 در 6 متر تهیه شده از آلیاژ ST37

ورق سیاه فولاد سبا

ورق سیاه فابریک در حالت رول با ضخامت 2 تا 15 میلی‌متر تهیه شده از آلیاژ ST37

ورق سیاه قطعات

ورق سیاه فابریک در حالت شیت با ضخامت 8 تا 20 میلی‌متر تهیه شده از آلیاژ ST37

ورق سیاه اکسین اهواز

ورق سیاه فابریک در حالت شیت با ضخامت 8 تا 80 میلی‌متر تهیه شده از آلیاژ ST37

ورق سیاه کاویان اهواز

ورق سیاه فابریک در حالت شیت با ضخامت 8 تا 40 میلی‌متر تهیه شده از آلیاژ ST37

ورق سیاه گیلان

ورق سیاه برشی در حالت رول با ضخامت 2 تا 15 میلی‌متر تهیه شده از آلیاژ ST37

ورق سیاه سمنان

ورق سیاه فابریک در حالت شیت با ضخامت 10، 12 و 15 میلی‌متر در ابعاد 6 در 1 متر تهیه شده از آلیاژ ST37

ورق سیاه قائم اصفهان

ورق سیاه فابریک در حالت شیت با ضخامت 15 تا 30 میلی‌متر در ابعاد 6 در 1 متر تهیه شده از آلیاژ ST37

ورق سیاه نورد و لوله اهواز

ورق سیاه برشی در حالت رول با ضخامت 2 تا 4 میلی‌متر با عرض 60 سانتی‌متر تهیه شده از آلیاژ ST37

مقایسه ورق سیاه کارخانه‌های مختلف

با توجه به توضیحات ارائه شده در خصوص ورق‌های فولادی هر یک از کارخانجات تولید کننده ورق سیاه، در مقایسه ورق سیاه کارخانه‌های مختلف، عمده تفاوت آنها در ابعاد و ضخامت ورق تولید شده است. از این رو به منظور انتخاب کارخانه تولید کننده ورق سیاه، مهمترین عامل، تعیین ابعاد و اندازه ورق سیاه و دریافت مشاوره خرید است. نکته دیگری که در انتخاب ورق سیاه باید در نظر داشت، نوع ارائه آن توسط کارخانه است. برخی کارخانه‌های تولید کننده، ورق سیاه را به شکل برش خورده، برخی به شکل رول و برخی در ابعاد فابریک ارائه می‌دهند.

اگر قصد خرید ورق سیاه از کارخانه خاصی را در نظر دارید، باید به مشخصات فنی، ابعاد و نحوه ارائه محصول توجه داشته باشید. به همین منظور استفاده از راهنمای خرید این فراورده فولادی به شما در بهینه سازی خرید ورق سیاه کمک خواهد کرد.
نکات تخصصی خرید ورق سیاه

به عنوان یکی از نکات برجسته در راهنمای خرید ورق سیاه توجه به کارایی، آلیاژ مورد نیاز، ابعاد و و وزن ورق سیاه است:

کارایی:

یکی از مهم‌ترین نکات حین سفارش ورق سیاه توجه به ضخامت است که این امر به نیاز شما برای شکل‌دهی ورق، عمق جوش‌کاری و استحکام مورد نیاز شما بستگی دارد. به طور کلی هرچه ضخامت بیشتر شود (در صورت یکسان بودن سایر پارامترها نظیر گرید فولاد) عمق جوش بیشتری می‌توان داشت ولی شکل‌پذیری سخت‌تر خواهد شد.

توجه به آلیاژ مورد نیاز:

بیشترین کاربرد در ورق سیاه را گرید ST37 دارد زیرا از خواص مطلوب چقرمگی، ضد سایش، استحکام و شکل‌پذیری بالایی برخوردار است. همچنین ورق ST37 نسبت به ورق ST52 از جوش‌پذیری بهتری برخوردار است.

توجه به ابعاد:

ورق سیاه در بازار در ابعاد بسیار متفاوتی عرضه می‌شود که می‌تواند طیف گسترده‌ای از نیاز کاربران را پاسخگو باشد. هر کارخانه ورق سیاه را در ابعاد و ضخامت‌های مختلفی تولید می‌کند و رنج گسترده‌ای از ابعاد را شامل می‌شود.

وزن ورق سیاه

وزن ورق سیاه از فرمول کلی زیر محاسبه می‌شود؛ البته با ورود به صفحه‌ی هر کارخانه در سایت فولاد ایرانیان می‌توانید از نرم افزار روی صفحه که فولاد ایرانیان برای راحتی شما تعبیه دیده است محاسبات خود را انجام دهید:

طول × عرض × ضخامت × 7.85 = وزن

در فرمول بالا 7.85 چگالی ورق سیاه گریدST37 است.

در هنگام خرید و ثبت سفارش ورق سیاه، باید به برخی نکات توجه داشته باشید تا بتوانید از بهترین نتیجه خرید ورق بهره‌مند شوید. در ادامه به این نکات خواهیم پرداخت:

مقایسه قیمت در بازار: ورق سیاه به عنوان یک ماده ساختمانی حیاتی در صنایع مختلف به کار می‌رود. یکی از نکات حیاتی حین خرید ورق سیاه، ملاحظه قیمت آن است. قیمت ورق سیاه ممکن است به تفاوت‌هایی در جنس، ابعاد، ضخامت و شرایط بازار بستگی داشته باشد. در این راستا، مقایسه دقیق قیمت‌ها و انتخاب بهترین گزینه اقتصادی برای پروژه مورد نظر اهمیت دارد.
انتخاب تامین کننده: تامین کنندگان نیز نقش بسیار مهمی در خرید ورق سیاه دارند. انتخاب تامین کننده از بین معتبرترین و قابل اعتمادترین شرکت‌ها، از خرید مواد با کیفیت و مطابق با استانداردهای لازم اطمینان حاصل می‌کند. همچنین، برقراری تعامل با تامین کنندگان با تجربه می‌تواند به خرید موفقیت‌آمیز کمک نماید.
دریافت مشاوره و راهنمای خرید: در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر و مشاوره تخصصی، تعامل با کارشناسان مرتبط نیز از نکاتی است که در خرید ورق سیاه اهمیت دارد. این تعاملات با کسب اطلاعات دقیق و راهنمایی‌های حرفه‌ای، به انتخاب صحیح تر ورق سیاه برای نیازهای خاص پروژه‌ها کمک می‌کند.

نکاتی که بعد از خرید ورق باید به آن توجه کنید

بعد از خرید ورق سیاه، نحوه بارگیری و تخلیه آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در صورتی که ورق به صورت شیت باشد، از جرثقیل برای بارگیری و تخلیه استفاده می‌شود، اما در صورت ورق‌های رول شده، علاوه بر جرثقیل، لیفتراک و چنگک نیز به کار می‌روند. توجه به نوع و شیوه بارگیری از مراحل ابتدایی تا نهایی می‌تواند در اجتناب از آسیب به محصول و ایمنی در فرآیند حمل و نقل مؤثر باشد. ورق فولادی ck45

تسویه نهایی نیز از جمله نکات حائز اهمیت پس از سفارش می‌باشد. وزنی که در پیش فاکتور ثبت می‌شود، تا حدی تقریبی است و وزن دقیق ورق بعد از بارگیری و تخلیه بررسی می‌شود. این نکته مهم به مشتری این امکان را می‌دهد تا پس از دریافت بار، با دقت تسویه نهایی را انجام دهد و از صحت موارد مالی اطمینان حاصل کند. فولاد خشکه هوایی

در نهایت، پس از تحویل بار، حضور ذهن در بررسی ویژگی‌های ظاهری محصول ضروری است. اطمینان حاصل شود که ورق سیاه از زنگ زدگی و آسیب جلوگیری شده است. این اقدام از مشکلات در مراحل بارگذاری و استفاده در آینده جلوگیری می‌کند و اطمینان از کیفیت محصول به دست مشتری می‌آورد. همچنین، اگر مقاطع مورد نیاز از مراکز معتبر تهیه شوند، مسائلی احتمالی به شدت کاهش می‌یابد.

هنگام تحویل گرفتن بار به چه نکاتی باید توجه کرد؟

برای راهنمای خرید ورق سیاه یکی از نکات مهم توجه به بارگیری محصول است، در هنگام بارگیری باید به نکات زیر توجه نمود:

توجه به ابعاد، ضخامت و شکل ظاهری باتوجه به فاکتور خرید خود و مطابقت با پلاک بندیل.
توجه به وزن نهایی و مطابقت آن با سفارش شما: وزن ورق سیاه در حین سفارش به صورت تقریبی ثبت و پس از بارگیری به صورت دقیق مشخص می‌شود، به همین جهت فاکتور نهایی خرید با توجه به وزن دقیق تحویلی صادر می‌گردد.
بارگیری با توجه به تناژ و نوع شیت یا رول بودن محصول متفاوت است:
ورق رول به صورت تنوری یا ایستاده با لیفتراک یا چنگک و در صورت داشتن جرثقیل (تریلی با جارولی) با جرثقیل امکان پذیر است.
ورق به صورت شیت با استفاده از جرثقیل بارگیری می‌شود.

وجود لایه زنگ آهن بر روی ورق سیاه

برای راهنمای خرید ورق سیاه، فولاد ایرانیان با بهره‌گیری از خبره‌ترین کارشناسان، به شما مشاوره تخصصی کاملا رایگان ارائه می‌دهد تا شما انتخابی دقیق و مقرون به صرفه داشته باشید. تیم فروش و کارشناسان فولاد ایرانیان همواره در خدمت و یاری رسانی به شما هستند و به عنوان صنعت‌یار شما، همواره بهترین قیمت و بالاترین کیفیت را تضمین می‌کنند.

سوالات متداول

ورق سیاه نازک کدام کارخانه‌ دارای بالاترین کیفیت است؟
ورق سیاه کارخانه‌ی فولاد مبارکه‌ی اصفهان سال‌هاست که یکی از باکیفیت‌ترین نوع ورق سیاه در منطقه به شمار می‌رود و برای انجام انواع امور شکل‌دهی و ماشین‌کاری بسیار مناسب است.
ورق سیاه ضخیم کدام کارخانه‌ها بهتر است؟
کارخانه‌های اکسین و کاویان اهواز از بهترین سازندگان ورق سیاه با ضخامت‌های بالا هستند.
کدام ورق سیاه برای ساخت لوله مناسب است؟
ورق سیاه نورد و لوله اهواز دارای جوش‌پذیری و انعطاف‌پذیری بسیار مناسبی است که آن را برای ساخت لوله از سایر رقبا متمایز می‌کند.
کدام کارخانه‌ی تولید ورق سیاه مقرون به صرفه‌تر از سایرین است؟
نوسانات قیمت در بازار این امر را تعیین می‌کند اما کارخانه‌‌ی ورق سیاه گیلان به طور میانگین معمولا محصولاتش را با قیمت کمتری نسبت به سایر کارخانه‌های تولید ورق سیاه عرضه می‌کند.

مدیریت سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *